Loxius engineering (embedded) software ontwikkeling

Loxius heeft zich ook op het gebied van software professioneel ontwikkeld, van embedded microchip source code tot database met webinterface ....

Naast het nodige hardware expertise, beschikken wij ook over de kennis voor het realiseren van software voor low-level embedded systemen tot high level frontends.

De software wordt op maat gemaakt met een zeer korte ‘time to market’. Het veelvoudig toepassen van diverse microcontrollers heeft ertoe geleidt dat we voor minder complexe problemen heel vaak al een standaard oplossing hebben. Hebben we deze niet dan kunnen we door onze kennis en ervaring toch heel snel een oplossing creëren.

Voor meer complexe besturingen, producten en/of infrastructuren wordt meestal gebruik gemaakt van ons eigen ontwikkelde linux controller board of een (NUC)barebone board linux of Micosoft besturingssysteem.

We beschikken over geavanceerde programmeer- en debugtools. Deze tools stellen onze engineers in staat software te schrijven voor chips van bijvoorbeeld: Microchip, Atmel, Freescale maar ook om software te ontwikkelen voor gebruik onder Microsoft Windows of Linux.

Naast software voor gebruik binnen hardware toepassingen, ontwikkeld Loxius ook Microsoft Windows software in eigen beheer. Simpele database applicaties tot custom navigatiesofware voor vrachtwagens op een embedded platform. Applicatie's welke rapporten afleveren d.m.v. email of sms, en interactie hebben met de gebruiker met behulp van webpaginas of een app met in uw eigen huisstijl uitgewerkte schermen en formulieren behoren tot de mogelijkheden.

Bij de grotere projecten wordt vaak samengewerkt met mede software ontwikkelaars van opdrachtgevers. In een enkel geval wordt de software zelf geleverd door een toeleverancier.

Kortom, bij Loxius BV vindt u een ‘goede verstaander’, ook als het om de ontwikkeling van software gaat.