logo-clickey

Nooit eerder was het terug vinden van uw waardevolle bezittingen zo simpel, snel en toegankelijk als met de nieuwe techniek die nu mogelijk wordt gemaakt met Clickey.

Om een waardevol object, persoon of voertuig op te sporen of te kunnen volgen, wordt veelal de bestaande technologie toegepast waarbij een GPS ontvanger de locatie door kan geven middels een GSM unit. Dit heeft een aantal belangrijke nadelen:

• Werkt uitsluitend buiten met vrij zicht op de hemel voor ontvangen van de satelliet signalen.
• Verbruiken veel energie en vergen derhalve forse batterijen of voedingen.
• Zeer prijzig waardoor het eindproduct vaak te duur is voor de gevraagde toepassing.
• De maandelijkse terugkomende kosten zijn aanzienlijk veroorzaakt door de noodzaak van een GSM data-abonnement.

Oplossing
Nieuwe toepassing van Low-Frequency Radio techniek, landelijk uitgerold op GSM palen, in combinatie met een intelligent triangulatie (driehoeksmeting) algoritme maakt het mogelijk om positiebepaling te realiseren op een geheel nieuwe wijze.  Afhankelijk van het aantal transponders dat door de Operator wordt ingezet, is het met deze techniek mogelijk om de positie van de ‘trackers’ redelijk nauwkeurig te bepalen. Door de ‘trackers’ te voorzien van Blue Tooth Low Energy (BLE) kan met behulp van een Smartphone  app uiteindelijk de positie tot op enkele meters nauwkeurig worden bepaald. Het totaal is zeer compact en kan worden opgebouwd uit enkele zeer goedkope bouwstenen en gebruikt daarbij bijna geen energie.

Voordelen van deze nieuwe techniek:
• Werkt overal, ook in de kelder of achter in de kofferbak van een auto, parkeergarage of zeecontainer.
• Klein formaat met weinig onderdelen
• Gebruikt minimale energie:  enkele jaren stand-by op enkele knoopcellen
• Lage stuks prijs (10% van conventionele track&tracé systemen)
• Maandelijkse abonnementskosten zeer laag

CLICKEY®
Invenit BV gaat voor deze nieuwe techniek een aantal producten ontwikkelen genaamd ‘CLICKEY’.
CLICKEY is een slimme compacte 2-weg transponder die 6 keer per uur automatisch zijn positie doorgeeft via het KPN GSM netwerk, aan de CLICKEY App en het centrale systeem. CLICKEY hoeft niet te worden opgeladen en werkt minimaal 2 jaar op zijn ingebouwde knoopcel-batterijtjes. Door het gebruik van lage frequentie radio golven (170Mhz en 868Mhz), werkt het system ook ‘in huis’, kelders, parkeergarages, containers en zelfs ingebouwd in auto’s, fiets frames e.d..
CLICKEY is inzetbaar door heel Nederland. De positie wordt getoond op een landkaartje van een smartphone app. Voor het terugvinden van kleine voorwerpen kan men ‘ínzoomen’ en vervolgens de CLICKEY even laten piepen.

Toepassingen
Denk hierbij aan kleine transpondertjes in diverse uitvoeringen en maten te gebruiken als sleutelhanger, los in een tas of koffer, in de jas van je kind, als halsband voor hond of kat, armband met paniek knop voor kinderen/bejaarden, in verhuur gereedschap, containers etc. etc. een hele nieuwe markt wordt hiermee mogelijk gemaakt. De transponders kunnen ook meldingen door geven of functioneren als afstand bediening.

Zakelijke markt
Het systeem is bij uitstek geschikt voor het tracken & tracen van bedrijfseigendommen en/of het verzenden van status informatie van statische objecten/processen.
Voorbeelden hiervan zijn het meten en melden van het niveau in de kelderbier tanks van Heineken, tracken/tracen van (dure) lease auto’s, verzenden van onderhoudsinformatie van liften en roltrappen, volgen van kostbare zendingen en beveiligen van VIP’s en voor Waterschappen bewaken van de status van pompen en gemalen voor het beheer van het waterpeil.

Consumentenmarkt
Ten behoeve van de consumentenmarkt is de CLICKEY ontwikkeld. CLICKEY is een compacte tracker, voorzien van een aantal knoopcellen, met het uiterlijk van een sleutelhanger, die eenvoudig aan waardevolle voorwerpen kan worden bevestigd. In combinatie met de SmartPhone App kan de consument zijn Clickey’s eenvoudig volgen en in geval van vermissing opsporen.
De toepassingen hiervan zijn talloos: kinderen, huisdieren, dure hobby attributen als golftassen. Er zijn een aantal specifieke varianten voorzien voor heimelijk gebruik als antidiefstal voorziening t.b.v. het beveiligen van auto’s, fietsen en motoren/brommers/scooters; deze zijn voorzien van een bewegingssensor die de eigenaar via de Smartphone App attendeert op het moment dat het voertuig wordt bewogen.

Gezondheidszorg & Detentie
Ten behoeve van het langer thuis blijven wonen van bejaarden die lijden aan Dementie en Alzheimer kan de Clickey uitgevoerd in de vorm van een afsluitbare armband die is voorzien van een ‘paniek knop’. Hiermee kunnen dwalende patiënten in geval van vermissing eenvoudig en snel worden teruggevonden.
Een andere specifieke toepassing kan bestaan uit het inzetten van deze armband voor TBS-ers met huisarrest als alternatief voor de slechts buiten werkende enkelband.

Techniek
De techniek die nodig is om met het netwerk te communiceren is zeer compact en heeft een zeer geringe hoeveelheid energie nodig. Dit maakt het mogelijk dat een klein apparaatje ter grote van een halve USB stick jaren kan functioneren op slechts enkele knoopcel batterijen.
Omdat het ook mogelijk is om een geringe hoeveelheid data te verzenden en te ontvangen kunnen deze apparaatjes worden uitgevoerd met allerlei soorten sensoren of kunnen ze worden ingezet om bepaalde applicaties op afstand aan te sturen.

Alles terugvinden met de Clickey-app
De smartphone app welke voor de particuliere markt wordt gebruikt biedt de mogelijkheid om meerdere Clickey’s aan verschillende foto’s te koppelen. Wanneer één van de foto’s wordt gekozen laat de app op een landkaart zien waar het voorwerp is.

Locatie bepaling van deze apparaatjes komt tot stand wanneer meerdere GSM antenne's transponder signalen van het apparaatje ontvangen en zo kunnen berekenen waar het signaal vandaan komt. Wanneer het voorwerp binnen een straal van 30 meter komt, schakelt de app over naar een nauwkeurige zoek functie waarbij ook de mogelijkheid wordt aangeboden om het voorwerp geluid te laten maken.

Dit alles zorgt dat deze nieuwe techniek naast een bestaande markt ook een geheel nieuwe markt kan gaan bedienen.